dilluns, 8 d’abril del 2013

Pep Gómez Arbona



Com us vam comentar al nostre darrer post, al llarg d’aquesta setmana us anirem presentant un per un els tres autors que llegiran el dimecres 17 d’abril (sala d’actes de la Biblioteca Bonnemaison). Avui dilluns us volem presentar al Pep Gómez Narbona. 


Pep Gómez Arbona

Pep Gómez Narbona és un menorquí que, malgrat haver estudiat biologia, té com a vocació l’escriptura, de manera que va fer l’itinerari de novel·la a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu de Barcelona. En Pep  ha publicat contes a la revista literària del País Valencià La Lluna en un Cove (un dels seus contes va ser finalista al premi Ictineu). També ha guanyat el I Premi de Narrativa Històrica del Casal d’Història de Mataró (2009), ha estat dos cops finalista del Concurs literari Vila de Gràcia (2011 i 2012) i ha obtingut el  segon premi de l’Illa de Menorca de Narrativa del 2011. També és col·laborador habitual a la revista cultural de Menorca S’Ull de Sol on, amb periodicitat mensual, escriu articles de contingut divers. El podeu seguir a través del seu Facebook i del blog literari Forners i altres històries.



L'acció de La força dels anhels es desenvolupa en el tombant dels segles X i IX a.C. en una illa de la Mediterrània occidental (suposadament, la actual Menorca). Un sacerdot fenici amb aspiracions messiàniques és enviat a l'exili per les autoritats del Temple. Quan el vaixell costeja el nord d'una illa, és engolit per una tempesta i es produeix un naufragi. L'exiliat, mig mort, és recollit per dos nois illencs, dos germans, en Primer i la Palònia, que l'anomenaran El Mestre. Aquest dos nois són especials, diferents de la societat que els envolta, endarrerida fins i tot dins dels paràmetres de la resta de l'illa. El més important, però, és que ambdós germans tenen uns anhels vitals que donen sentit a la seva existència més enllà del rebuig social que pateixen. La relació entre els tres personatges, la interacció amb la societat que els envolta i el viatge que afrontaran per complir aquests anhels conformen el cos de la narració.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada