dijous, 10 de gener del 2013

Ja tenim autors pel proper 23 de gener


Hem triat ja els autors que llegiran un fragment de l'obra que estan escrivint per a la propera sessió de Lectures al jardí. Però, abans de res, volem donar les gràcies a tots els autors que han tingut la confiança de lliurar-nos la seva obra per tal de sotmetre-la al nostre comitè de lectura. No sempre és fàcil haver de triar entre un text o un altre. Agraïm a tots els que ens heu escrit el vostre interès per la iniciativa i us desitgem molt d'èxit en aquets projectes literaris.

Els autors que llegiran el proper 23 de gener a les 19h a la Biblioteca Bonnemaison (Sant Pere més Baix, 7) són: Albert Vilanova, Franco Chiaravalloti i Ezequiel Teodoro. Ens agradaria presentar-vos-els breument. 

L'Albert Vilanova és professor d'institut i ha estat vinculat al món editorial com a traductor de llibres infantils i juvenils. També ha redactat informes de lectura, ha preparat materials didàctics per a llibres de text, etc. Podeu seguir-lo a través del blog http://ensagradamoltllegir.blogspot.com.es, on alumnes i professors del seu institut es recomanen mútuament lectures. 

Actualment l'Albert està treballant en la novel·la Caçadors de senglars. Aquí teniu un breu resum del seu argument: un grup d'homes surten de caça a uns boscos inexplorats, fora dels murs de la fortalesa on viuen un miler d'éssers humans, amb la resta de la Terra pràcticament despoblada. Però el viatge no serà com ells esperaven i poc a poc els papers s'intercanviaran i els caçadors acabaran per convertir-se en caçats. Quines situacions viuran aquest grup d'homes perque la situació es capgiri d'aquesta manera? Ho descobrirem a la nostra sessió?

Albert Vilanova

Franco Chiaravalloti es va llicenciar en publicitat a l’Argentina i va estudiar un màster en literatura comparada a la Universitat de Barcelona. Ha col·laborat amb diferents editorials com a lector i redactor. Ha publicat el llibre de contes Como un cuentagotas que se presiona suave, muy suavemente. Actualment imparteix classes com a professor de conte i novel·la a l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu de Barcelona. 

Si sientes el viento, la novel·la de la qual ens llegirà un fragment, està inspirada en un dels seus viatges. Ubicada en el més profund d'Àsia, dins la novel·la s'entrecreuen un univers de fantasia amb la descripció realista del modus de vida de les tribus nòmades que l'autor va conèixer de primera mà. Una tarda, el vent bufa de l'Oest - senyal de mals presagis- i la mare del petit Altaan és assassinada per un genet desconegut. Desprès de passar la infantesa sota la cura de la jove Saijan, Altaan es segrestat i portat a un palau en el que aprendrà a descobrir els seus propis límits i esbrinarà que la grandesa es troba molts cops en el més elemental. Una novel·la de vent i sorra que ens ensenya que darrera la saviesa més exquisida es pot amagar l'horror.  

Franco Chiaravalloti

També ens acompanyarà el dia 23 l’Ezequiel Teodoro. L’Ezequiel, que viu a Madrid, ha treballat en nombrosos mitjans de comunicació com COPE, Europa Press i diversos diaris i revistes d’informació. En els darrers anys ha exercit com a cap de premsa adjunt del Ministerio de Fomento. Al 2011 va publicar El Manuscrito de Avicena (Ed. Entrelíneas), novel·la de la que ha venut fins el moment 6.000 exemplars. Podeu seguir a l’Ezequiel Teodoro a través dels seus comptes de Twitter o Facebook: @EzequielTeodoro,  http://www.facebook.com/ezequieljteodoro. També podeu trobar-lo al seu blog www.ezequielteodoro.es.

Actualment Ezequiel Teodoro treballa en El cuaderno negro, novel·la de la qual ens llegirà un fragment. Com veureu és una novel·la plena de de sorpreses: per fi s’ha obert un judici a l’Audiencia Nacional contra el franquisme. El periodista de El Pais, Toni Escobar, rep una estranya informació segons la qual existeixen documents que podrien demostrar que des de l’any 1946 una sèrie de caps de la Falange van mantenir segrestada la voluntat de Franco per a dominar el país, el que representaria un sorprenent canvi a la història d’Espanya al demostrar-se la innocència del dictador. Una investigació que es succeeix amb un ritme trepidant permetrà descobrir la veritat sobre el que va passar.

Ezequiel Teodoro

Què us sembla la proposta?  Engrescadora, veritat? Desprès de la lectura començarem un debat entre els autors i els assistents que segur que serà tant interessant com en les darreres sessions.

Recordeu! Us esperem el dia 23 de gener a les 19h a la Biblioteca Bonnemaison! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada